Benodigdheden

Goed gereedschap is het halve werk

Het klinkt als een cliché maar is zeer toepasselijk! Met een verkeerde borstel houd je een krulvacht niet klitvrij of trek je zelfs het haar uit. Met een slechte kwaliteit borstel ben je uren bezig met nauwelijks resultaat. Kortom, zorg dat je de juiste materialen aanschaft.

Tijdens een workshop kan ik beoordelen welke borstel het beste is voor de vacht van jouw hond. Een losse krulvacht  of een fleecevacht heeft een andere borstel nodig dan een strakke dichte wollige krulvacht. Zo koop je nooit teveel of zelfs zinloze spullen!

Waterblazer 
Hét basisapparaat om de vacht van de waterhond of doodle te onderhouden! Dit fantastische apparaat blaast de vacht los zodat het klitten voorkomt, blaast ongewenste zaken zoals zand, takjes en andere overblijfselen van een wandeling eruit en kan uiteraard als föhn worden gebruikt na een wasbeurt.
De waterblazer fungeert deels als borstel door het losblazen van de vacht. Na een bos- of strandwandeling even 2 minuutjes blazen en je vloer blijft schoon en het bespaart je een borstelbeurt en klitvorming!
Prijs: € 140,=

Borstels en kammen
Onmisbare attributen. Ik gebruik een afgeronde borstel voor de ‘ronde’ delen zoals snuit, oksels en buik en een hoekige hardere borstel met langere pinnen voor de grote oppervlakken zoals de romp. De borstels zijn in meerdere maten en stugheden verkrijgbaar, afhankelijk van de vachtstructuur van je hond. Kammen zijn verkrijgbaar in medium en grof.
Houten borstels: klein: f € 40,= / groot: € 50,= / rond € 47,50
Activet: groen: € 43,= / rood: € 53,=

Tondeuse
Ik verkoop een professionele tondeuse van het merk Titra. Deze is kwalitatief vergelijkbaar met de Andis, maar iets goedkoper in aanschaf. Scheerkoppen en opzetkammen zijn verkrijgbaar in diverse lengtes, afhankelijk van je voorkeur in lengte van de vacht.
Prijzen:
tondeuse incl. scheerkop 1,5 mm: € 145,=
scheerkop Andis 19 mm: € 50,=
opzetkam Wahl 25 mm: € 8,=

Scharen
Alle benodigde scharen voor een trimbeurt zijn afzonderlijk verkrijgbaar.
1. voetenschaartje met afgeronde punt: € 25,=
2. gebogen schaar klein: € 30,=
3. effileerschaar: € 55,=
4. gebogen schaar groot: € 50,=
5. rechte schaar groot: € 50,=
6. kamschaartje: € 50,=
Voordeelset knippen compleet (nr. 1, 3, 4, 5 en 6) € 215,=
Voordeelset knippen compact (nr. 1, 2, 3 en 6) € 145,=